Zelda Skyward Sword [website]
 


PERSONAGES

Agitha
Agitha is een meisje dat in Castle Town leeft. Ze denkt dat ze een prinsesje is. Ze verzameld gouden insecten. Als je een brengt krijg je 50 rupees. Als je van dezelfde soort een mannetje en een vrouwte brengt, geeft je ze 100 rupees. Zij noemt deze beloning 'happiness'.

Ze kan ook je wallet upgraden. Lees er meer over op de upgrades pagina.

Ashei
Ashei is, net zoals Auru, een van de mensen van Telma's geheime groepering. Zij probeert Link te helpen bij Snowpeak.

Auru
Auru is een van de mensen, die behoort bij Telmas geheime groepering.

Barnes
Barnes is een van de weinige overblijvende bewoners van Kakariko Village. Hij heeft een winkel waar hij bommen verkoopt.

Borville
Borville is de enige dokter van Castle Town. Je ziet hem de eerste keer in Telma's Bar waar hij weigert om de zieke Zora prins Ralis te verzorgen.

Colin
Collin is een blond jochie, die Link als zijn grote voorbeeld ziet. Hij woont in het dorp Ordon en wordt later ontvoerd door een wezen uit de schaduw.

Darbus
Darbus is de leider van het Goron volk. Hij is door de schaduw beinvloed en zal ook tegen je vechten in de Goron Mines. Wanneer je hem verslaat, verlaat de schaduw zijn lichaam.

Epona
Epona is het paard van Link. Ze zal al in het begin beschikbaar zijn en sneller (en groter) zijn dan in voorgaande delen. Je kunt haar, net als Link, in het begin van het spel zelf een naam geven.

Ganondorf
De vijand van Link. Hij is al meerdere keren verslagen en verbannen, dit keer naar de Twilight Realm, maar hij vindt telkens een weg terug. In dit geval met behulp van Zant, een Twili net als Midna. In tegenstelling tot bijvoorbeeld The Wind Waker en The Ocarina Of Time ontmoet Link Ganondorf maar 1 keer. Op dat moment vecht hij ook met hem. Ganondorf neemt eerst de controle over Zelda, zodat ze tegen je vecht. Daarna verandert ook hij (net als jij in de Twilight) in een beest, een reusachtig zwijn (dat zal wel symbool staan voor zijn hebzucht, vraatzucht voor een zwijn, naar macht). Wanneer je dit beest verslagen hebt zal hij in een geestachtig iets veranderen, Midna doet de Fused Shadows op en teleporteert Link en Zelda in veiligheid. Midna probeert Ganondorf te verslaan, maar dat lukt niet. Op Hyrule Field zien Link en Zelda Hyrule Castle ontploffen. Ganondorf verschijnt op zijn paard en je moet hem, met behulp van Zelda's Light Arrows zien te verslaan. Als laatste onderdeel stapt Ganondorf van zijn paard en je moet hem, zonder Zelda's hulp, bevechten. Op het eind steekt Link z'n Master Sword in de wond die is toegebracht door de Six Sages bij de Mirror en verliest Ganondorf zijn Triforce of Power. Zant verschijnt en breekt zijn nek waarop Ganondorf verlamt, zijn pupillen verdwijnen uit zijn ogen en hij blijft levenloos staan op Hyrule Field.

Gor Amoto
Gor Amoto is een van de vier Goron Elders (oude wijze Gorons).

Gor Coron
Gor Coron is een van de Goron Elders (oude wijze Gorons) tegen wie je moet sumo-worstelen, voordat je de Goron Mines (Goron Mijnen) binnen mag.

Gor Ebizo
Gor Amoto is een van de vier Goron Elders (oude wijze Gorons).

Ilia
Link's beste vriendin en dochter van de burgemeester van Ordon. Zij vindt het moeilijk om afscheid te nemen van Link, wanneer hij de opdracht krijgt iets af te leveren op Hyrule Castle. Tijdens het afscheid nemen wordt zij ontvoerd. Later in het spel zal ze haar geheugen verliezen en zal ze Link niet meer herkennen.

Jovani
Jovani verkocht zien ziel aan de poes. Hij vraagt je om 20 spoken te vermoorden om zo zijn ziel terug te krijgen. Als je er 20 verzameld hebt, zal hij je een bottle geven met Great Fairy Tears.

Daarna zal hij je nog eens 40 poe souls vragen.

Een overzicht met de poe souls vind je hier.

Light Spirits
De vier Light Spirits in het spel zijn Ordona, Faron, Eldin en Lanayru. Zij zijn elk de beschermer van de provincie die hun naam draagt.

Link
Link is 16 jaar in dit spel en tevens het hoofdpersonage. Hij groeide op als leerling van een smit in Ordon Village, een dorpje gelegen buiten Hyrule. Omdat duistere figuren Hyrule dreigen te teisteren wordt Link ingezet om de wereld te redden van het kwaad en het mysterie rondom de Twilight Princess te ontrafelen. Je kan Link zelf een naam geven, maar Link is de standaard.

Midna
Midna is een nieuw personage dat in Twilight Princess haar debuut maakt. Ze is een inwoonster van de Twilight Realm en is bereid om Link te helpen in zijn avontuur. Als Link transformeert als wolf zal Midna op zijn rug kruipen.

Ordon Mayor
De burgemeester van het dorp Ordon is een grote man en tevens vader van Ilia. Zijn zwaard wordt uiteindelijk Link zijn zwaard.

Princess Zelda
Zelda is opgeslokt in de Twilight Realm nadat Hyrule Castle is aangevallen door de wezens uit de Twilight Realm. Het enige vreemde is dat Zelda de enige is die, als mens niet wordt getransformeerd in een geest. Zij zal later tijdelijk haar Triforce of Wisdom aan Midna geven omdat Zant van Midna een wezen uit de lichtwereld heeft gemaakt.

Renado
Renado is een medicijnman uit Kakariko Village. Hij zal Link op een bepaald moment bijstaan in zijn avontuur. Ook zal hij de kinderen van Ordon beschermen, wanneer Link ze redt uit de klauwen van de schaduw.

Telma
De barvrouw van de gelijknamige bar uit Hyrule Caste Town. Zij zal Link zoveel mogelijk proberen te helpen tijdens zijn avontuur, samen met haar geheime groepering.

Wolf Link
Wanneer Link de zogenaamde Twilight Realm betreedt, zal hij veranderen in een wolf. Als wolf zal Link nieuwe vechtstrategiŽn kunnen gebruiken zoals bijten en krabben met zijn vlijmscherpe klauwen. Wolf Link zal ook beter kunnen horen en hierdoor geluiden opvangen die hij als gewone Link niet zal kunnen horen. Hij heeft ook de mogelijkheid om met andere dieren te communiceren. Mensen bij hem in de buurt zullen echter schrik van hem hebben. het reukvermogen van de wolf is ook beter dan dat van Link, waardoor hij verborgen voorwerpen kan vinden.

Zant
Zant is de King of Darkness (Koning van de Duisternis), die schaduw heeft verspreid door heel Hyrule.
Reclame