Zelda Skyward Sword [website]
 


WALKTHROUGH : DEEL 5 : DEATH MOUNTAIN


KAKARIKO VILLAGE & de BEVRIJDING van het KWADE
Bekijk de cutscene over Eldin. Het licht is teruggekeerd in KAKARIKO VILLAGE. Link heeft ook zijn menselijke vorm aangenomen, aangezien de zwarte kracht verdwenen is uit KAKARIKO. Maar je moet de Fused Shadow nog terugvinden.

In dezelfde cutscene zie je ook dat de kinderen bevrijd zijn! Je ontmoet ook Renado en Barnes. Renado legt uit dat de GORON MINES bezeten zijn door een zwarte kracht. Als je opnieuw de besturing krijgt en spreekt met de mensen die bij Renade staan, zeggen ze allemaal hetzelfde. Je moet naar de GORON MINES.

GRAVEYARD & de eerste GOLDEN BUG
Je kunt eerst nog een uitstapje maken naar de GRAVEYARD. Deze is gelocaliseerd achter het huis van RENADO. Ga achter het huis en volg het paadje dat je daar ziet. Eens je op het kerkhof bent, ga rechtdoor tot je net voor de trap staat. Daar zie je 2 toortsen staan. Steek ze aan met je lantaarn en er zal een kist komen. Er zit een paarse rupee in (50 rupees).

Ga nu de trap op en ga naar de rechter boom. In het gras bij deze boom zie je iets blinkend zitten. Je kunt dit oprapen. Het is een MALE ANT. Nog geen idee waarvoor dit dient, maar je kunt het maar meenemen. Verder valt hier niks meer te beleven. Keer terug naar KAKARIKO VILLAGE.

KAKARIKO VILLAGE & de tweede GOLDEN BUG
Als je bij het huis staat van Renado, volg je het paadje in het centrum van KAKARIKO VILLAGE. Op je linker kant zie je 2 opeenvolgende huizen met een gesloten deur (de deur is dichtgenageld met planken). Het 3e huis, daar kan je binnen. Het is het huis dicht bij het bord met een bom op. In dit huis vind je de FEMALE ANT.

Het huis hierna, eveneens op de linker kant, is BARNES SHOP. Je kan er momenteel nog niks kopen. Ga naar boven en ga naar buiten door het raam. Je komt nu voor een trap uit. Ga naar rechts en vervolg je weg op het paadje tot je bij een huis uitkomt. Ga er binnen en kruip de 2 ladders op. Je vindt er een kist met een paarse rupee (50 rupees) in. Ga nu terug naar de brede trap.

Verder valt er in KAKARIKO VILLAGE niet veel meer te beleven. Ga verder richting DEATH MOUNTAIN.

OP WEG naar DEATH MOUNTAIN
Wandel verder in de gang tot je bij het net aankomt. Klim op dit net en wandel naar de GORON. Een kleine cutscene zal starten. No humans allowed. Je zult moeten terugkeren naar KAKARIKO VILLAGE. Als je dit doet, kom je Renado tegen. Je krijgt van haar de opdracht om naar ORDON VILLAGE te gaan en te melden dat de kinderen gered zijn.

OP WEG naar ORDON VILLAGE & de geredde kinderen
Als je door KAKARIKO begint te wandelen op weg naar ORDON VILLAGE, kom je plots Epona tegen. Maar Epona moet wat getemd worden. Spring op Epona en kijk naar de onderkant van je scherm wat je moet doen. Het pookje van de nunchuk naar links of naar rechts. Als je het goed doet, is Epona getemd. Neem nu de uitgang dichtst bij het huis van Renado.

Rijd met het paard en spring over de gesloten poort. Als je er net over bent, zul je de postman tegenkomen. Hij brengt je een brief van Ooccoo.

HYRULE & de GOLDEN BUGS
Ga nu richting de brug en ga voor je de brug over gaat naar de rechter kant. Bij de bomen aan de rechter kant. zul je de FEMALE PILL BUG vinden bij de middelste van de 3 bomen. Je moet goed zoeken. Je kunt een insect horen en je ziet een gouden gloed. Ga nu de brug over en rij HYRULE FIELD in.

Rij in HYRULE FIELD naar de zuidelijke uitgang. Eens je aan de zuidelijke uitgang staat, draai je je om en kijk je naar het water. Je gaat op de minimap tussen de 2 lichtgroene vlekken staan. Daar staan er 2 bomen. Om zeker te zijn dat je de goeie plek hebt: Links heb je een brugje, rechts van je een verhoog met bomen op. Het insect zit nu op een van de 2 bomen hier. Het zal wegvliegen, maar je moet het gewoon volgen en als het op de grond zit, raap je het op. Het is de MALE BEETLE.

ORDON FOREST & de HIDDEN SKILL
Ga nu via FARON WOODS en de hangbrug naar ORDON FOREST. Vergeet niet langs de bron te passeren. Ga binnen in de bron en ga naar rechts. Je zult er de gouden wolf zien die je ook zag bij de HOWLING STONE in DEATH MOUNTAIN. Ga naar de gouden wolf en bekijk de cutscene. Je zult een HIDDEN SKILL leren. Het is de SHIELD ATTACK.

Rij nu met Epona verder richting ORDON VILLAGE. Je passeert langs Link zijn boomhut. Ga verder, bergaf ORDON VILLAGE in.

ORDON VILLAGE, de geredde kinderen & de IRON BOOTS
Ga met iedereen in het dorp spreken. Ze zullen allemaal zeer opgetogen zijn en je hartelijk bedanken om het nieuws te brengen.

Als je nu naar het einde van het dorp gaat (richting de ranch), zal de burgemeester je ook bedanken. Er zal een cutscene starten. Hij zal vertellen over de GORONS. Beloof hem dan dat je het geheim niet zal verder vertellen. Je moet hem volgen en een Sumo match spelen. De eerste keer zul je gemakkelijk winnen. In het 2e gevecht zul je heel wat meer moeite moeten doen. Als je dit gewonnen hebt, krijg je nog een extraatje van de burgemeester. Je krijgt de IRON BOOTS.

OP WEG naar DEATH MOUNTAIN & de VERRASSING
Spring op Epona en ga via FARON WOODS en HYRULE FIELD naar KAKARIKO VILLAGE. Als je aankomt in KAKARIKO VILLAGE zal een filmachtige cutscene starten. Monsters hebben de kinderen opnieuw meegenomen! Ga snel richting DEATH MOUNTAIN. Aan de ingang zul je nog aangespoord worden door Renado om je te haasten. Maar je moet niet naar DEATH MOUNTAIN. Je moet de andere weg nemen. De weg die naar de Fields gaat.

FIELD NORTH OF KAKARIKO & de 2 BEVRIJDING van de kinderen
Eenmaal je hier bent, start een cutscene. Je moet vechten met de baas van de monsters. Rij met Epona naar hem toe en sla met je zwaard. Zijn bepantsering zal afbrokkelen elke keer je hem raakt. Na een stuk of 10 keer is de baas verslagen. Hij zal vluchten. Bekijk de cutscene en zie hoe je op de brug belandt. Je moet hem nog een laatste keer bevechten. Vluchten gaat niet, de brug is afgesloten met brandende asluitingen.

Hier komen de sumoskills van pas. Laat het paard naar je rijden en ontwijk het door het pookje te bewegen op de nunchuk. Op het moment da je het paard ontwijkt beweeg je de remote en je zult de vijand slaan. Doe dit 2 maal en hij is definitief verslagen. Bekijk de cutscene over de kinderen. Je bent nu terug in KAKARIKO VILLAGE.

FIELD NORTH OF KAKARIKO & GOLDEN BUGS
Ga nu met Epona naar de noord-oostelijke uitgang van KAKARIKO VILLAGE. Spring met Epona over het hek en je komt in de Fields uit. Je zult de postman tegenkomen. Hij brengt je een brief over een shop in KAKARIKO VILLAGE.

Ga nu wat verder rechtdoor en blijf op de bruine grond. Kijk op de minimap: de achterkant van het pijltje staat ongeveer aan de ingang, en het pijltje staat licht naar links afgebogen. Je zult op de rand van de bruine grond en het gewonen gras een blinkend insectje zien rondspringen. Het is de MALE GRASSHOPPER.

Ga nu naar de oostelijke kant van de Fields. Er is daar een begin van een brug. Maar de brug is er niet. Volg nu de afgrond en ga naar het noorden. Na een kort eindje zul je links van je in het gras een insectje zien zitten. Het is de FEMALE GRASSHOPPER.

Ga nu verder naar het begin van de grote brug in het noorden. Aan de ingang van de brug zul je de MALE PHASMID vinden op de grote ingangspoort die naar de Bridge of Eldin leidt. Ga nu terug naar KAKARIKO VILLAGE.

KAKARIKO VILLAGE & het HYLIAN SHIELD
Ga naar het huisje dichtbij de steile helling in het begin van KAKARIKO VILLAGE. Je kunt er enkel overdag binnen. Dit is MALO MART. Voor 200 rupees kun je er het HYLIAN SHIELD kopen. Ga nu uit de shop en ga in noordelijke richting.

Neem onmiddellijk de noord-westelijke uitgang naar DEATH MOUNTAIN.

OP WEG naar de GORON MINES
Wandel verder tot je komt opnieuw het hoge net tegenkomt. Klim op dit net en je zult de GORON zien aanrollen. Gebruik je Iron boots om vast op te grond te staan en druk op A als de Goron aangerold komt. Je zult hem vastnemen en wegsmijten. Nu kun je door!

Vervolg je weg en probeer de aanrollende gorons te ontwijken. Als je veel geraakt wordt, kun je hartjes vinden onder de stenen op het pad. Klim op het net dat je tegenkomt en ga verder tot je bij de geisers komt. Let op voor de brandende pijlen. Deze kunnen je schild doen opbranden. Dan is je schild definitief verloren. Geen probleem, gebruik vanaf nu je HYLIAN SHIELD, dat je net gekocht hebt.

Ga verder en blijf oppassen voor de geisers en vallende brokstukken. Klauter naar beneden tot je in de mines afkomt. Een korte cutscene zal starten. Je ziet 2 gorons elkaar helpen. Wandel verder en je zult plots een enorme rotsblok uit de grond zien vallen. Gevaarlijk! Ga nu naar een van de gorons en doe je Iron Boots aan. Rol tegen de goron aan en hij zal zich oprollen. Kruip op de goron en hij lanceert je door de lucht. Je landt op de richel. Op deze richel is er een goron oostelijk en westelijk. Ga naar de westelijke goron. Als je op het muurtje zelf landt, en niet op het hout boven het muurtje, vind je een steen met een rode rupee onder. Als je naar de oostelijke goron gaat zal hij op een andere richel lanceren. Ga dan naar de goron die je dichtbij ziet, en hij zal op een nog hogere richel lanceren. Volg het paadje dat je ziet en gebruik je Iron Boot om voorbij de geisers te komen. Ontwijk de aanrollende gorons of doe je boots aan en grab ze met A. Vervolg je pad tot je bij 2 opeenvolgende gorons komt. Ze zullen je elk op hun beurt de lucht in lanceren.

Je bent aan de ingang van GORON MINES...

GORON MINES & de SUMOMATCH
Ga binnen en er zal een cutscene starten. Je zal Gor Coron ontmoeten en hij zal vertellen dat je niet binnen mag. Tenzij je een Contest of Power wint. Je zult een sumomatch moeten spelen. Doe je Iron Boots aan en probeer hem te verslaan. Als je hem verslaat, zal hij vertellen hoe de leider van de Gorons, Darbus, bezeten is door het kwade nadat hij iets had aangeraakt. Nu moet je Darbus gaan helpen. Je krijgt toegang tot de GORON MINES.Reclame